Belépés
Ültessünk hagymás virágokat
... is szeptemberben időszerű. Ilyenkor vetjük például az egynyáriakat, amelyeket évente újra kell vetni (pl. szabadföldbe búzavirágot, menyecskeszemet, hidegágyba lángvirágot, kúpvirágot, lisztes zsályát és szegfűt). Ebben az időszakban ültetjük a gumós dísznövényeket is. Az utóbbiak közül különösen kedvelt térségünkben a lila, sárga és piros díszhagyma, az óriás hagyma, a medvehagym...
Rakott gombóc
... összekeverjük, és félretesszük. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót meg a sütőport, és összedolgozzuk 8 dkg forgácsokra szelt vajjal. A tojásokat 5 dkg cukorral felverjük, és kis adagokban a lisztes keverékhez dolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy lábasban kevés sóval vizet forralunk, a tésztából forró vízbe mártott kanállal gombócokat formázunk, és négyesével a forrásb...
Szedres-almás piskóta
... összekeverjük. A lisztet, a margarint és a cukrot elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport. A tojásokat villával kissé felverjük, belekeverjük a reszelt almát, a narancshéjat, majd hozzákeverjük a lisztes masszához. A szedret óvatosan beleforgatjuk, és a tésztát kivajazott sütőformába öntjük. Előmelegített sütőben 70-80 percig sütjük, de 50 perc után kissé mérsékeljük a tüzet. Ha ...
Rebarbarás és sajtos muffin
... sajtot lereszeljük.
Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sajtot és a sót.
A tejfölt simára keverjük a tojások sárgájával és az olajjal, majd hozzákanalazzuk a lisztes keveréket felváltva a tejjel.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és hozzákeverjük óvatosan a masszához.
A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alat...
ez a tegnapi :-D
... muffinformákat kibéleljük papírral.
A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliaaromával és az olajjal, majd kis adagokban hozzákanalazzuk a lisztes keveréket, végül óvatosan beleforgatjuk a málnát.
A tésztát a formákba kanalazzuk és 25 perc alatt készre sütjük.




Vaníliás-mogyorós muffin
|...
:-p
... °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és az őrölt mogyoróval. Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a 2 tojást. Fakanállal hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd belekeverjük a mogyorókrémet is, és egy kevés (kb. 1 evőkanálnyi) tejjel lazítjuk a tésztát.
20-25 percig sütjük. (tűpróba!)





A...
Nincs Cím
... összekeverjük a sütőporral, a darált mákkal és a fahéjjal. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília aromával, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat. A masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd belereszeljük a citrom héját, végül fellazítjuk egy kis tejjel.
A masszába belekeverjük a lecsöpögtetett meggyszemeket, majd a formákba adagoljuk.
Kb. 20 perc alatt...
Hello
... szódabikarbónát és a sót.
Egy nagy tálban elektromos habverővel közepes fokozaton habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliaaromát, és ezt is jól elkeverjük. A lisztes keveréket három részletben adjuk hozzá a kefírrel felváltva.
A masszát az előkészített muffinformákba kanalazzuk, 2/3-ig töltjük meg őket. 16-20 percig sütjük.(tűpróbával el...
Karácsonyi leves receptek
... tartom.
Elkészítés: 8 dl vízbe beleteszem a húsleveskockákat, beleszórom a finomra darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt, és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet, és az edényt lef...
Ősmagyarok földművelése
... borvidékre. Legkorábbi szőlőfajtáink között ott volt a Gohér, a Bakator, a Kék és Fehér kecskecsöcsű, a Bajor, a Furmint, a Fehérszlanka, a Vékonyhéjú, a Betyárszőlő, a Fügér, a Mézes, a Lisztes, a Bakafánt, a Dinka, a Berkenyelevelű, a Szagos bajnár és a Rózsaszőlő. A középkorban Magyarországra a fehér borok, így a fehér szőlők voltak a jellemzők. Mátyás király Chamegnéből és Bur...
légyjo mindhalálig 10 11 rész
... előtt. Bal kézre volt a rongyos kerítésű sétatér, ahová néha ki szoktak jönni a diákok, kivált ősszel, mikor az olajbogyók érnek. Gyönyörű nagy olajfák állottak ott bent, s annak hamvas, lisztes bogyóit szerették rágcsálni, ő valami egészen különös gyönyörűséget érzett az olajfa illatától, éppen olyan édes volt, kellemes az neki, amennyire iszonyodott az akácfa fürtös virágának sz...
Illanófény....
... Illanófény



"A papa pihen", mondta Matildka, amikor bekopogtam és megkérdeztem tőle, hogy beszélhetnék-e az apjával. Kijött a tornácra, megtörölte a kötényében a lisztes kezét, aztán intett a szemével, hogy nézzek balra, ott van a fa alatt, és vélhetően alszik, mert ha nem, akkor nyilván meghallotta volna, hogy jövök, és valamit tán mozdul is azért, hogy ...
Édes sütemények bűntudat nélkü
... hozzá)A mákot elkeverjük a tejben, forrásig melegítjük, kihűtjük. A lisztet, édesítőt, sütőport, sót összekeverjük. A tejes mákba belekeverjük a tojást, citromlét, olajat. Elvegyítjük a lisztes keverékkel. Előmelegített sütőben sütjük. Kb. 20-25 perc.

Citromtorta light (2)
Tészta: 40dkg Graham liszt, 20 dkg Delma light, 2-3 ek fruktóz, 1,5 kávéskanál almaece...
József Attila 1926
... akarod, hát csak ama városdaloló győzelem után térek meg hozzád,
vagy majd a pékek összekötik kenyérvető, jó lapátjaikat,
végigfektetnek rajta engem és lehajtott lisztes fővel elhoznak
lassan az ágyadig.
Érted haragszom én, nem ellened,
nosza szorítsd meg a kezem, mellyel magosra tartalak álmaimban,
erősítsen az én haragom...
Túlélőgyakorlat - postás módra
... az megoldja. A gond akkor kezdődött, amikor mondjuk elment egy kolléga két hét szabira, és egy nap betanítás után ráhagyta az emberre a járását. Ilyen frenetikus élményem volt például a Lisztes Sanyi nevű szaktársam helyettesítése.
A Lisztes járása ráadásul biciklis járás volt. Az olyat kutyák nélkül is roppantul lehetett élvezni. Elmondhatatlan kaland úgy kerózni mondjuk fő...
Nincs Cím
... ízlelgette a szörnyű kerítésszaggatót, s közben
szemügyre vette a vendégeket. Az egyik, egy szakállas
óriás, ruhájáról ítélve vásárcsarnokbeli rakodómunkás,
úgy nézett ki hatalmas lisztes kalapjában, mint
valami nagy hőstettre készülő mesebeli félisten.
A hercegnek ismerős volt az arca. ,,Csak nem l'Ο-
basso az, a rokonszenves betörő?"...
Kakaós pókhálómuffin
... szódabikarbónát és a sót.
Egy nagy tálban elektromos habverővel közepes fokozaton habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliaaromát, és ezt is jól elkeverjük. A lisztes keveréket három részletben adjuk hozzá a kefírrel felváltva.
A masszát az előkészített muffinformákba kanalazzuk, 2/3-ig töltjük meg őket. 16-20 percig sütjük.(tűpróbával el...
6 ./folyt/
... Alig hogy befejeztem, már tudtam, most azt fogja mondani, hogy egyszer vissza fogok emlékezni majd, és aztn is tudtam, hogy igaza lesz.
Végignyúlt a füvön, az erősen megcsappant lisztes zacskót gyűrte a feje alá párnának. -- -Figyelj, a tömeg miatt nem kell aggódnod. Egy ujjal sem érhetnek hozzád, hacsak te is nem akarod. Ne feledd, mágikus erőd van: HUSS!- láthatatl...
Húsvéti receptek
... tésztát. Csomagoljuk bele a sonkát a tésztába, fektessük kiolajozott tepsibe, tetejét szurkáljuk meg villával, valamint ujjunkkal finoman húzzunk bele ferdén 2-3 barázdát, majd kenjük meg híg, lisztes vízzel. Félórányi kelesztés után tegyük forró sütőbe. 20 percnyi sülés után a sütő melegét mérsékeljük közepesre, és így süssük legalább egy órát. Ha kihűlt, gépünkkel szeleteljük f...
Tárkonyos pulykaraguleves
... mindig veszek tárkonyt (növnyt). Ha megmarad, akkor sóval rétegezve jól záródó üvegben a spejzban eláll, csak főzéskor a SÓRA...
1 2 3 ...11 12 ..17 18 .22 23 24 
Címkék: Nincs Cím, József Attila, Lisztes Sanyi, időszakban ültetjük, gumós dísznövényeket, utóbbiak közül, óriás hagyma, lisztet átszitáljuk, lisztes keverékhez, lábasban kevés, tésztából forró, cukrot elmorzsoljuk, tojásokat villával, reszelt almát, lisztes masszához, szedret óvatosan, tésztát kivajazott, tálban elkeverjük, tejfölt simára, tojások sárgájával, lisztes keveréket, tojások fehérjét, csipet sóval, formákba töltjük, lisztet összekeverjük, tojássárgájákat habosra, formákba kanalazzuk, muffinformákat kivajazzuk, lisztet elkeverjük, őrölt mogyoróval, darált mákkal, vajat habosra, vanília aromával, masszához hozzákeverjük, citrom héját, masszába belekeverjük, lecsöpögtetett meggyszemeket, formákba adagoljuk, nagy tálban, kefírrel felváltva, előkészített muffinformákba, finomra darált, forrásban lévő, lisztes tejfölt, petrezselyemzöld felét, habja elfő, középkorban Magyarországra, fehér borok, fehér szőlők, rongyos kerítésű, olajbogyók érnek, olajfa illatától, akácfa fürtös, papa pihen, lisztes kezét,
© 2013 TVN.HU Kft.